TechAdvies

Wat is refurbished? Doen of niet?

Bepaalde winkels specialiseren zich in refurbished toestellen zoals een iPhone, ipad of Mac. Maar wat is refurbished nu eigenlijk en moet je zo’n toestel kopen?

Wat is refurbished?

Een refurbished toestel is een tweedehands toestel die bepaalde kwaliteitstesten ondergaan heeft en eventuele herstellingen heeft gekregen.

Vaak zijn dit duurdere producten zoals een iPhone, ipad of MacBook.

Refurbished kopen of niet?

Niet iedereen is fan van refurbished. Het gaat voornamelijk over de gedachte dat je geen nieuw toestel koopt maar toch nog een relatief hoge prijs moet betalen.

Voordelen van een refurbished toestel

Een refurbished toestel kopen heeft als grote voordeel dat je niet de prijs van een nieuw toestel moet betalen. De prijs van een refurbished iPhone is lager dan een nieuwe iPhone. Maar het prijsverschil is niet altijd even groot.

Door de kwaliteitscontroles en eventuele reparaties beschik je over een zo goed als nieuw toestel.

Op refurbished toestellen krijg je als consument ook 2 jaar garantie (controleer zeker de voorwaarden jouw aanbieder). Eigenlijk krijg je een langere garantie dan bij een nieuw toestel

Nadelen van refurbished toestellen

Er zijn ook wat nadelen bij de aankoop van een refurbished toestel.

Het is geen nieuw toestel. Er kunnen dus eventuele gebruikssporen aanwezig zijn. Vaak is het zo dat hoe meer gebruiksporen, hoe lager de prijs.

Geen onbeperkt aanbod. Refurbished toestellen kan je niet zelf produceren. Je bent dus afhankelijk van de aangeboden toestellen. En er is telkens slechts 1 toestel beschikbaar. Snel zijn is dan wel de boodschap.

vaak zijn het ook iets oudere modellen die als refurbished aangeboden worden.

Conclusie: refurbished doen of niet?

Een refurbished toestel kopen is zeker een goede optie. Let dan wel bij welke partij je zo’n toestel gaat aankopen. Controleer even de reviews van andere gebruikers, lees de voorwaarden en eventuele retour mogelijkheden.