TechAdvies

Mobiel internet op tablet

Een tablet wordt vaak thuis gebruikt terwijl je verbonden bent met wifi. Dus een tablet wordt dus vaak met thuis gebruik geassocieerd. Maar mobiel internet op je tablet krijgen, is niet zo moeilijk. Je hebt zelfs verschillende opties en mogelijkheden.

Kies een tablet met simkaart slot

Heb je vaak mobiel internet nodig op je tablet? Dan is het interessant om een tablet te kiezen met de mogelijkheid om een simkaart in te plaatsen. Dit wordt vaak aangeduid “Wifi & 3G”, “Wifi & 4G” of “Wifi & 5G”. Afhankelijk van de gekozen mobiele verbinding

TIP: Kies voor Wifi & 5G!

Ontdek alle tablets die Wifi & 5G ondersteunen >

Ga voor een mifi router

Heb je maar mobiel internet nodig op je tablet maar wil je op dat moment ook mobiel internet op je laptop? Kies dan voor een mifi router. Dit is een speciale router waarin je een simkaart kunt plaatsen om zo mobiel internet te delen met verschillende apparaten (tablet, laptop, smartphone, …) Ideaal voor wanneer je in het buitenland vertoeft en een lokale data abonnement wenst af te sluiten.

Deel je mobiel internet van je smartphone

Heb je sporadisch of zelden mobiel internet nodig op je tablet? Dan kan je ervoor kiezen om een mobiele hotspot te maken via je smartphone. Op dat moment deel je het mobiel internet van je smartphone met andere toestellen (zoals je tablet of laptop).

Dit is de meest eenvoudige & goedkope oplossing. Let wel, surfen via tablet (en zeker via laptop) zal meer data verbruiken dan surfen via je smartphone!

Heb je wel mobiel internet nodig op je tablet

Stel jezelf de vraag of echt mobiel internet nodig hebt op je tablet. Wil je op de trein een film of serie bekijken? Dan kan je via streamingdiensten zoals Netflix ook je film / serie downloaden om later offline te kijken.