TechAdvies

Welke telefoon past bij mij?

Er zijn honderden verschillende telefoons beschikbaar. Elk met hun eigen capaciteiten en mogelijkheden. Iedereen gaat dan ook anders om met zijn smartphone. Maar welke telefoon past bij mij? Op deze vraag proberen we in dit artikel een antwoord te bieden.

Doe de smartphone test >

(En ontdek direct welke telefoon bij je past)

Wil ik Android of iOS?

Een eerste vraag die we je kunnen stellen is welk besturingssysteem je verliest. Als je hierop kunt antwoorden, dan kunnen er al direct heel wat smartphones/ telefoons geschrapt worden.

Beide systemen zijn goed. Je kunt hier in principe geen verkeerde keuze in maken. Het hangt allemaal af van jouw specifieke voorkeuren (en andere toestellen die je reeds bezit)

Vooral als je al andere Apple toestellen hebt (MacBook, iPad, Apple Watch), dan zal de keuze snel richting een iPhone (met iOS) gaan. Apple heeft namelijk een goed samenwerkend ecosysteem uitgewerkt waardoor alle Apple toestellen zeer goed met elkaar werken.

Het aantal iOS toestellen is wat beperkter dan de hoeveelheid Android toestellen. iPhones (met iOS) worden enkel gemaakt door Apple. Waarbij het Android besturingssysteem uitgegeven worden door Google en verschillende hardware producten hier gebruik van maken (al dan niet mer een eigen laagje erboven).

Welk formaat past bij jou?

De smartphones worden groter en groter. De slimme telefoon kan tegenwoordig bijna alles en wordt ook voor bijna alles gebruikt. Het grotere scherm is hier dan ook een gevolg van.

Maar niet iedereen wil een telefoon met een groot scherm. Heb je kleinere handen, dan is een kleinere smartphone aangewezen.

De grootte van je smartphone zal ook direct een reeks toestellen uitschakelen in de zoektocht naar de telefoon die bij je past.

Batterij van je smartphone

Je wilt natuurlijk dat je smartphone minstens een volledige dag meegaan. Daarom is de keuze van je batterij een belangrijk aandachtspunt. Ben jij iemand die niet zonder je smartphone kunt leven? Scroll je de hele dag voor Instagram, Twitter, Tiktok of bel je de hele dag met vrienden? Kies dan een telefoon met een batterij van minstens 3500 mAh.

Ben je eerder iemand die je telefoon sporadisch gebruikt om te bellen? Maar je smartphone ligt het grootste deel van de dag ergens te liggen? Dan is de batterij iets minder belangrijk.

De camera, kies je voor goede of uitstekende foto’s?

Bepaalde smartphones trekken bijna even goede foto’s dan met een professionele DSLR camera. Je hebt altijd een deftige camera bij de hand. Maar niet elke telefoon trekt even goede foto’s

Conclusie: welke telefoon past bij mij?

Je moet bovenstaande punten voor jezelf overlopen en bepalen of ze belangrijk zijn. Pas daarna kan je de test doen en bekijken welke telefoon bij je past.

Okze voorkeur voor beste smartphones van dit moment:

  • Oneplus 10 pro
  • Samsung
  • iPhone 13 pro