TechAdvies

Smartphone voor senioren

Ben je op zoek naar een smartphone voor senioren? Smartphones bieden heel wat voordelen, zeker ook voor de ouderen. Maar een smartphone gebruiken is niet altijd evident. Senioren hebben moeite om te lezen, zijn niet altijd mee met de moderne technologieën. Maar ze kunnen ook niet zonder een smartphone.

Voordelen van een smartphone voor senior

De voordelen van een smartphone moeten we je wellicht niet uitleggen. De kans is heel groot dat je zelf een smartphone bezit en dagelijks gebruikt.

Je smartphone zorgt ervoor dat je geconnecteerd bent met de wereld. Via Whatsapp of Facebook Messenger kan je eenvoudig foto’s en video’s delen.

Daar ligt dan vaak ook de grootste waarde voor de grootouders. Ze blijven graag op de hoogte van het opgroeien van hun (klein)kinderen. Eenvoudig een foto doorsturen tijdens een leuke uitstap of een filmpje waarin ze iets ze iets vertellen. Van onschatbare waarde

Kenmerken van een smartphone voor senioren

Een smartphone voor senioren heeft enkele specifieke kenmerken.

Groot scherm met grote duidelijke knoppen

Een van de belangrijkste kenmerken van een smartphone voor de senioren is de aanwezigheid van een groot scherm zodat alles ook groter kan getoond worden .

Alarm knop

Een ander belangrijk element is een alarmknop. Als er iets is dat de gebruiker snel de hulpdiensten of een familielid kunnen contacteren.