TechAdvies

Samsung of iPhone?

Opnzoek naar een nieuwe smartphone maar weet je niet wat kiezen? De populairste smartphones (de meeste verkochte smartphones) zijn een Samsung of iPhone toestel. Maar welk moet je nu kiezen? We helpen je graag bij de juiste keuze tussen een Samsung of iPhone smartphone.

Ontdek de beste iPhone

Ontdek de beste Samsung

Samsung of iPhone in het kort

Een belangrijk punt om in je achrerhoofd te houden: beide smartphones zijn een goede keuze en hebben allebei top kwaliteit smartphones in hun assortiment.

Kies voor een iPhone:

  • Past perfect binnen het Apple eco systeem. Heb je nog andere Apple toestellen zoals een MacBook, Apple watch, .. dan is een iPhone de ideale keuze.
  • Je een eenvoudig systeem wil
  • Je smartphone meerdere jaren wil gebruiken

kies voor een Samsung:

  • Uitbreidbaar geheugen nodig hebt
  • Meer mogelijkheden wil met je smartphone
  • Geen andere Apple toestellen hebt

Samsung of iPhone budget smartphones

Zowel Samsung als Apple hebben zowel high end smartphones (hun flagships of de beste toestellen) maar ook één of meerdere modellen in een goedkoper prijssegment.

Apple beperkt hun budget smartphone tot één toestel: iPhone SE. Samsung daarentegen heeft een heel ruim aanbod aan budget smartphones. We raden je dan ook aan om niet zomaar een ‘Samsung’ smartphone te kopen.

Een aanrader van Samsung budget smartphones is de Samsung A53.

Waar moet je op letten Samsung vs iPhone?

Bij zowel Samsung smartphones als Apple iPhones moet je enkele zaken bekijken alvorens je over gaat tot een aankoop.

Lanceringsjaar: Elk jaar brengen beide merken nieuwe smartphones op de markt. Maar oudere toestellen blijven ook nog enige tijd beschikbaar. Als je een nieuwe smartphone zoekt, controleer dan zeker in welk jaar, het toestel dat je gevonden hebt, werd gelanceerd.

Apple maar voornamelijk Samsung bieden minder lang (security) updates aan.

Beschikbare opslagcapaciteit: een ander belangrijk element voor je keuze van een smartphone is de hoeveelheid beschikbare opslagcapaciteit ( uitgedrukt in GB.

iPhone, Samsung of andere merken?

Naast iPhone en Samsung zijn er nog andere top merken waar je even kunt naar kijken. Denk maar aan het populaire merk One Plus die al jaar en dag high end smartphones produceert en verkoopt tegen een goedkopere prijs.