TechAdvies

Slimme thermostaat: Google Nest of Tado?

De huizen worden slimmer en slimmer. Voor elk toestel is er ondertussen een slimme versie van gemaakt. Denk maar aan slimme lampen, slimme rookmelders, … Ook voor de thermostaat is al een slimme versie uitgebracht. Maar wat is nu de beste slimme thermostaat? We bekijken ook de bekendste systemen: Google Nest en Tado

Wat is een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat is eerste geval een thermostaat die je van op afstand kunt bedienen. Ideaal om je verwarming in of uit te schakelen als je buienhuis bent.

Maar een slimme thermostaat kan soms nog meer. Een slimme zelflerende thermostaat leert jouw gewoontes kennen en kan op die manier minder energie verbruiken waardoor jij geld kunt besparen.

Google Nest vs Tado

De twee bekendste systemen van slimme thermostaten zijn de Google Nest thermostaat en Tado. Maar eigenlijk zijn het twee totaal verschillende systemen.

Google Nest thermostaat

De populairste van de twee is de Google Nest. Deze slimme en zelflerende thermostaat kan je eenvoudig van op afstand bedienen en laten meedraaien in je dagelijkse routines.

Daarnaast leert het toestel jouw gewoontes aan zodat het efficiënter omgaat met energieverbruik.

De Tado thermostaat

De Tado thermostaat werkt op een iets andere manier dan de Google Nest. Via het Tado systeem kan je elke radiator in jouw woning apart en van op afstand gaan beheren.

Het slimme Tado systeem is niet zelflerend maar biedt tal van andere voordelen:

  • Het systeem houdt rekening met de weervoorspellingen en probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van zonnewarmte
  • Probleem detectie met je cv ketel
  • Detectie of er ramen op

Slimme thermostaat kopen? Hier moet je op letten