• Tech Advies

De zomer is aangebroken. Welk fototoestel past bij jou?

Updated: Aug 31, 2020


Het is zover, de zomer is weer in het land. De meeste onder jullie zullen al enkele vakantieplannen of uitstapjes op de agenda hebben staan en die momenten wil je ongetwijfeld vereeuwigen met enkele foto's. Tegenwoordig is er een overaanbod aan fototoestellen, wat het kiezen zeker niet makkelijk maakt.


Daarom hebben wij voor jullie een top 3 gemaakt van betaalbare fototoestellen waar je professionele foto's mee kan maken.1. Nikon Coolpix B500

Deze compacte 16MP camera van Nikon heeft een 40x optische zoom. Dankzij het grote zoombereik is dit toestel geschikt voor zowel landschap als sportfotografie. Dit is een ingebouwde lens en kan dus niet gewisseld worden zoals bij een DSLR camera. De camera beschikt ook over autofocus met gezichtsherkenning waardoor je zeker bent dat ieder portret er haarscherp uitziet. Naast foto's trekken kan je hier ook mee filmen in Full HD kwaliteit. Verder heeft dit toestel een kantelbaar scherm waarmee ja vanuit elke hoek een foto of video kan maken. Een groot voordeel van deze camera is dat het gevoed wordt door standaard AA batterijen die bijna overal te verkrijgen zijn.


Met de Nikon Snapbridge app kan je jouw foto's en video's meteen doorsturen naar je smartphone dankzij de ingebouwde wifi functie van de camera. Je hoeft dus niet meer te wachten tot je aan je computer zit.


Al deze functies maken van dit toestel een 'must have' voor op vakantie en voor de prijs van slechts 259,63 euro doe je zeker een goede koop.


 • 16MP sensor

 • 40x optische zoom

 • Full HD video kwaliteit

 • Kantelbaar scherm

 • Ingebouwde wifi functie
2. Canon Powershot SX530 HS


Net als de Nikon B500 bezit deze camera een 16MP sensor waarmee je zeer gedetailleerde foto's kan maken. De 50x optische zoom zorgt ervoor dat je uitzonderlijk ver kan inzoomen zonder aan kwaliteit te moeten inleveren. Dit komt zeker van pas als je niet de mogelijkheid hebt om dicht bij je onderwerp te staan zoals bv. op een safari uitstap. De camera werkt ook met een ingebouwd stabilisatie systeem waardoor onscherpe foto's verleden tijd zijn.


Ook dit fototoestel biedt de mogelijkheid om foto's rechtstreeks door te sturen naar je smartphone waardoor je ze meteen kan delen op sociale media. Dankzij de smart device-app kan je de camera ook simpelweg bedienen van op afstand met je smartphone.


Indien je ook interesse hebt om video's te maken dan kan dit in prachtige Full HD-kwaliteit. Ook hier helpt de ingebouwde stabilisatie om scherpe beelden te creëren.


Dit is een betaalbaar, multifunctioneel toestel waarmee je in elke situatie goede resultaten kan behalen.


 • 16MP sensor

 • 50x optische zoom

 • Full HD video kwaliteit

 • Ingebouwde wifi functie3. Panasonic Lumix DC-FZ82Dit fototoestel is met zijn 18,1MP sensor en de 60x optische zoom nog een maatje groter dan de hierboven besproken Canon en Nikon toestellen. Hiermee kan je nog verder inzoomen, wat dit het ideale toestel maakt om foto's van op lange afstand te nemen. Ook deze camera maakt gebruik van ingebouwde stabilisatie technologie zodat je beelden zeker scherp zullen zijn.


Voor wie geïnteresseerd is in video zal met dit toestel veel plezier beleven. Het is namelijk instaat om 4K beeldkwaliteit op te nemen. Dit wil zeggen dat het beeld 4x zo goed zal zijn dan de standaard Full HD video kwaliteit. Vanaf nu zal elke video haarscherp en super gedetailleerd zijn.


In tegenstelling tot de hierboven besproken camera's, heeft dit toestel geen ingebouwde wifi functie.


Als je geen belang hecht aan het gebrek van de ingebouwde wifi functie dan is deze camera met zijn hoge resolute en zoombereik zeker de camera voor jou.


 • 18,1MP sensor

 • 60x optische zoom

 • 4K video kwaliteit

 • GEEN ingebouwde wifi

18 views0 comments
 

©2020 by Tech advies.