• Tech Advies

Wil je graag een iPhone maar zit je met een beperkt budget? Dan is de iPhone SE iets voor jou.

Updated: Aug 31, 2020


Apple staat over het algemeen gekend voor hun hoge prijzen maar toch zouden de meeste onder ons graag een iPhone in hun bezit hebben. Dankzij de nieuwe iPhone SE is er nu ook een betaalbaar model op de markt. Dit is de opvolger van de originele iPhone SE die uitkwam in 2016. Laten we eens kijken naar een korte samenvatting van dit toestel zodat je zelf kan uitmaken of deze smartphone iets voor jou is.Tegenover zijn voorganger is deze iPhone Se een beetje gegroeid met z'n 4,7 inch scherm, wat je belevenis op het vlak van films kijken of gewoon een online artikel lezen een pak aangenamer maakt. Desondanks de groei, is dit formaat zeker niet groot in de huidige smartphone markt. Als je kijkt naar andere toestellen in dezelfde prijs klasse dan zie je toch dat de gemiddelde grootte wel boven de 6 inch ligt. Kijk bijvoorbeeld naar de Samsung Galaxy A71, die met z'n 6,7 inch veel groter is dan de iPhone SE. Nu, groter is niet gelijk aan gebruiksvriendelijker. Met een compact toestel zal je eenvoudiger met één hand kunnen typen en je zal het toestel ook makkelijker kunnen wegsteken in je broekzak of handtas. Het beeldscherm zelf heeft een resolutie van 1334 x 750 pixels en zit qua helderheid zeker goed en geeft mooie kleuren weer. Dit scherm is vergelijkbaar met die van de iPhone 8. Wat dit toestel zeker mist is een minijack ingang waarmee je jouw oortjes of koptelefoon kan aansluiten indien deze niet draadloos zijn. Gelukkig bestaat er een adapter waarmee je toch je koptelefoon kan aansluiten via de lightning connector maar dit kost natuurlijk weer extra geld.


iPhone staat gekend voor zijn goede ingebouwde camera's en heeft deze lijn ook doorgetrokken bij dit toestel. Het heeft een 12MP camera aan de achterkant waarmee je haarscherpe foto's kan maken. In normale lichtomstandigheden (buiten bij daglicht) presteert deze camera bijna even goed als de vele duurdere iPhone 11 maar wanneer je er 's nachts foto's meeneemt kom je wel wat ruis tegen. Deze bijwerkingen zie je ook voorkomen bij andere andere merken zoals Huawei en Samsung in die prijsklasse. Er moet natuurlijk ergens een verschil zitten met de duurde toestellen. Verder vind je vooraan een 7MP camera terug waarmee je leuke selfies kan maken. Als je graag video's opneemt dan kan dit in 4K resolutie, wat verbluffende resultaten oplevert. Deze resolutie is 4 keer zo gedetailleerd als de standaard Full HD resolutie die de meeste onder ons gewoon zijn.

Met de ingebouwde A13 bionic-chip heeft de iPhone SE dezelfde krachtige chip als de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro, waarmee zware apps in slechts enkele seconden worden geladen. Dit is interessant voor gebruikers die regelmatig games spelen of creatievelingen die graag foto's of videobeelden willen bewerken op hun smartphone. De levensduur van de batterij is niet de sterkste eigenschap van dit toestel. Als je deze iPhone intensief gebruikt zal hij nog geen volledige dag meegaan. Gelukkig heeft het wel een snellaadfunctie waarmee je de batterij in slechts 30 minuten weer voor 50% kan opladen.Zo, dit was een korte samenvatting van de nieuwe iPhone Se. Over het algemeen is dit een degelijke smartphone die met z'n krachtige chip zeker enkele jaren kan meegaan. Wat denk jij ervan? Ben je overtuigd?
18 views0 comments