• Tech Advies

Heeft de Huawei P30 Lite New Edition de beste prijs-kwaliteitverhouding?


Een nieuwe smartphone kopen is voor sommige onder ons een enorme investering, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Tegenwoordig zijn er heel wat goedkopere toestellen beschikbaar waarvan de specificaties niet moeten onderdoen voor de topmodellen. Dus ben je opzoek naar een nieuwe smartphone maar heb je er niet al te veel geld voor over? De Huawei P30 Lite New Edition heeft heel wat te bieden voor slechts 250 euro.Huawei P30 Lite New Edition


De Huawei P30 Lite New Edition is, zoals de naam het zelf zegt, de nieuwere versie van de originele P30 lite. Qua look zal je op het eerste zicht niet veel verschil merken met zijn voorganger maar intern zijn er toch wel enkele verbeteringen aangebracht. Zo heeft deze smartphone meer opslag geheugen, werk geheugen alsook een betere camera aan de voorkant.


Foto: Huawei P30 Lite New Edition


Laten we beginnen bij het beeldscherm. Hier is helemaal niets veranderd ten opzichte van de originele P30 Lite. Het scherm is nog steeds 6,15 inch groot, wat een goede grootte is om zowel films en series te kijken maar ook om deze met slechts een hand te kunnen bedienen. Met 2312 x 1080 pixels is de resolutie van dit beeldscherm behoorlijk goed en kan je zeker genieten van scherpe beelden.


Op het vlak van geheugen en processor, heeft deze smartphone weldegelijk stappen vooruit gezet. Met 256 GB aan opslag geheugen tegenover de 128 GB in het vorige model, krijgen we een verdubbeling van geheugen. Hiermee bent u zeker dat u al uw foto's, video's en muziek kan opslaan voor de komende jaren. Ook het werkgeheugen is verhoogd van 4 GB naar 6 GB. Dit zorgt ervoor dat je zonder enig probleem kan multitasken tussen jouw favoriete apps. En als je weet dat de gemiddelde laptop 8 GB aan werkgeheugen heeft, dan is dit toch wel zeer indrukwekkend voor de prijs die je ervoor betaalt.Foto: Huawei P30 Lite New Edition


Dan zijn we nu gekomen bij de camera van het toestel. Aan de achterzijde bevinden zich drie camera's waaronder een 48 MP, 8 MP en een 2 MP camera. Deze worden gebruikt om de beste foto te maken in elke situatie. De voorzijde heeft een verbeterde 32 MP camera tegenover de 24 MP camera op het vorige toestel. Hierdoor gaan jouw selfies iets meer detail hebben. Als we dan naar de video opties kijken dan moeten we toch vaststellen dat dit aan de matige kant ligt. Deze smartphone kan slechts 1080p resolutie in max. 30 beelden opnemen. Wat wilt zeggen dat er geen mogelijkheid is om slowmotion of 4K beelden te draaien, wat ondertussen toch meer en meer de standaard aan het worden is.


Verder heeft dit toestel een snellaadfunctie, wat ervoor zorgt dat deze nieuwe P30 Lite in no-time weer opgeladen is. De batterij zou gemiddeld een volle dag meegaan maar dit is natuurlijk afhankelijk van hoe intensief je deze gebruikt.


Over het algemeen is dit echt een koopje, zeker als je belang hecht aan een toestel dat snel en efficiënt werkt en extra veel geheugen heeft om al je bestanden op te slaan. De camera doet wat die moet doen maar z'n kwaliteit is zeker geen hoogvlieger. Desondanks heeft deze P30 Lite New Edition enorm veel te bieden voor een smartphone van om en rond de 250 euro.

1 view0 comments
 

©2020 by Tech advies.