TechAdvies

Chromebook voor school

Meer en meer onderwijsinstellingen kiezen ervoor om digitaal les te geven of om studenten via hun laptop of Chromebook te laten studeren. Velen kiezen standaard voor een Windows laptop of een MacBook. Maar denken niet dat een Chromebook toch een betere oplossing is.

Wil jij een Chromebook voor school? Ontdek hieronder waar je op moet letten en ook de beste chromebooks voor school.

Ontdek de beste Chromebooks voor school >

Chromebook voor school? Een goed idee!

Chromebooks bieden tal van voordelen. Zeker voor schoolgebruik.

Batterijduur

Studenten moeten liefst een hele dag op één batterij kunnen werken. Dat is dan ook het grote voordeel van een Chromebook. Door het ‘lichte’ besturingssysteem kan een chromebook het zeker een volledige dag volhouden.

Zeer performant

Her lichte besturingssysteem zorgt ervoor dat het toestel geen zware/dure hardware nodig heeft. Maar toch zeer goede prestaties kan neerzetten

De kostprijs

Een ander voordeel van chromebooks is de kostprijs. Voor een zeer voordelige prijs koop je een zeer goede computer. Voor studenten (en ook de ouders) is de chromebook dus zeker interessant.

Ook nadelen aan een Chromebook

Niet alles is rozengeur en maneschijn bij een Chromebook. Er zijn ook enkele nadelen. De Chromebooks draaien op het Chromium besturingssysteem van Google. Enkel apps uit de Google Play Store kan je installeren / gebruiken op je Chromebook.

Hoewel de lijst niet eindeloos zijn, heb je toch heel wat mogelijkheden:

  • Google Drive
  • Google Docs
  • Google Spreadsheets
  • Google Slides

De meeste Chromebooks hebben een beperkte opslagcapaciteit. Veel documenten op je laptop zelf opslaan is niet mogelijk. We raden je aan om je bestande online op te slaan in Google Drive, Dropbox, op een eigen NAS of op een USB stick.

Veelgestelde vragen over Chromebooks voor school?

Een laptop of Chromebook voor school koop je niet zomaar. Er zijn heel wat vragen die naar boven kunnen komen alvorens je een beslissing gaat nemen. Hieronder hebben we enkele populaire vragen voor je verzameld & beantwoord!

Welke programma’s kan je installeren op een Chromebook?

Bekijk de Google Play Store (voor Chromebook) om de beschikbare programma’s / apps te ontdekken. Wil je al een overzicht van de meest gebruikte apps? Bekijk ze hier.

Welke programma’s werken niet op een Chromebook?

Ook hier zijn er heel wat programma’s die je niet kunt gebruiken. Voor de meeste zijn er wel alternatieven beschikbaar. Programma’s in de cloud kan je steeds gebruiken. Het installeren van programma’s is echter wel beperkt. Word, Excel, Powerpoint kan je niet installeren. Maar je gebruikt wel de gratis oplossingen van Google (Google Docs, Google Spreadsheets & Google Slides).

Is een Chromebook ideaal voor school?

Voor leerlingen in het lager onderwijs is een Chromebook meer dan genoeg. De goedkope prijs en goede specificaties en batterij maken dit een aanbevolen toestel. Voor studenten in het middelbaar en hoger onderwijs kan een Chromebook misschien beperkt zijn.