TechAdvies

Checklist voor kotstudenten

Ga je als kotstudent gaan leven voor de komende 3 tot 5 jaar? Dan zijn er heel wat zaken die je nodig hebt. We geven je graag een checklist voor de kotstudent met alles wat je nodig hebt om op kot te gaan

Deftige studenten laptop

We beginnen met iets die elke student nodig heeft (of je nu op kot gaat of niet): een deftige studenten laptop. Hierbij raden we aan om te kiezen voor een compacte, veelzijdige laptop met een lange batterij duur.

Tip: bepaalde opleidingen vereisen specifieke laptops met bepaalde eigenschappen.

Onze aanbevolen studenten laptop: Apple MacBook Air met M1 chip.

Extra scherm voor op kot

Om deftig te kunnen studeren en je thesis te kunnen schrijven (en om films te kunnen kijken) heb je een extra monitor nodig. De kans is groot dat de beschikbare plaats beperkt is in je kot. Daarom raden we je aan om te kiezen voor een smart scherm.

Dankzij een smart scherm kan je het scherm gebruiken als uitbreiding van je laptop maar ook alleenstaand toestel om waarop je handige apps zoals Netflix, Spotify, … kunt installeren. De meeste smart schermen hebben ook ingebouwde luidsprekers waardoor het de ideale tv is voor op kot.

Backup procedure

Dit is ook eentje die geldt voor alle studenten. Een backup van je computer is een must have geworden. Alles staat op je laptop. Een backup kan het verschil betekenen tussen geslaagd zijn en een tweede zit

Zorg dan ook dat je regelmatig (automatisch) kijkt voor een backup van je belangrijkste bestanden. Voor alle zekerheid raden we dan ook 2 backup plaatsen aan (in de cloud en op een externe harde schijf).

Goede notice cancelling hoofdtelefoon

Als student moet je je vaak concentreren op een plaats waar het niet altijd rustig is. Kotgenoten die luidruchtig zijn, studeren in de bib, op de trein. Of je wil gewoon een feestje maar je moet stil zijn voor je kotgenoten? De oplossing is een goede hoofdtelefoon.

Back up power: powerbank

Na een aantal uur in de les, kan het zijn dat de batterij van je smartphone en/of laptop op een absoluut minimum zit. Heb je geen stopcontact bij de hand? Dan is een powerbank wat jij nodig hebt. Om je laptop te kunnen opladen, heb je een powerbank voor laptop nodig.

Digitale notities nemen

Goed opletten tijdens de les en goede notities nemen. Dan ben je al halfweg om te slagen! Maar hoe neel

Checklist voor kotstudenten

Dit is een specifieke checklist voor kotstudenten met tech benodigdheden. Zorg dat je studies een succes worden. Bovenstaande items helpen je al een hele grote stap!