TechAdvies

Beste streamingdiensten van België (Online films en series kijken)

Films en series streamen was nog nooit zo populair. Meer en meer mensen kiezen ervoor om de optie digitale tv stop te zetten en schakelen over op streamingdiensten. Maar wat zijn nu de beste streamingdiensten van België?

Gratis streamingdiensten in België

Als je aan streamingdiensten denkt, dan denk je vaak direct aan betalende diensten (zoals deze hieronder opgelijst). Maar gelukkig hoef je niet altijd te betalen om films / series te streamen. België heeft ook enkele interessant maar gratis streamingdiensten zoals:

 • VRT MAX (voorheen VRT nu)
  De VRT biedt je via de VRT MAX website & app de mogelijkheid om heel wat oude & recente programma’s te streamen. Zelfs live tv kijken (naar de VRT zenders) kan helemaal gratis.
  Registratie vereist – advertenties worden getoond
  Meer info: www.vrt.be/vrtnu/
 • VTM go
  De andere grote Belgische TV zender (VTM) biedt via hun VTM GO website & app ook de mogelijkheid om series & films te streamen.
  Registratie vereist – advertenties worden getoond
  Meer info: vtm.be/vtmgo
 • GoPlay
  Een ander alternatief is GoPlay. GoPlay is jaar na jaar populairder aan het worden met interessante programma’s zoals De Slimste Mens Ter Wereld, De Mol, Klopjacht, … Ook via hun website en app kan je eenvoudig hun programma’s gratis streamen.
  Registratie vereist – advertenties worden getoond
  Meer info: www.goplay.be
 • YouTube
  Als laatste hebben we YouTube. Het grootste videoplatform ter wereld biedt je de mogelijkheid om gratis naar video’s te kijken. Bepaalde series / films kan je ook probleemloos streamen (al dan niet legaal) via YouTube. Heel wat contentmakers zetten regelmatig nieuwe video’s online.
  Meer info: www.youtube.com

Betalende streamingdiensten van België

Is het aanbod van bovenstaande streamingdiensten niet groot genoeg? Of ben je op zoek naar specifieke series / films? Dan zijn onderstaande betalende streamingdiensten wat jij nodig hebt:

 • Netflix
  Misschien wel de grootste & bekendste streamingdienst ter wereld. Netflix heeft de manier van TV kijken (films / series) grondig veranderd. Het zette ook de deur open voor andere spelers. Netflix staat bekend voor de grote hoeveel aan series van hoge kwaliteit. In mindere mate kan je terecht bij Netflix voor het streamen van films.
  Prijs: vanaf 8,99 € / maand
  Meer info: www.netflix.com
 • Disney+
  Disney+ is de streamingdienst van (zoals je wel kon vermoeden) alle Disney films. Maar je mag ruimer denken want ook alle Marvel films, Pixar films, Star Wars films, … gaat streamen. Disney+ is vooral bekend voor de films en in mindere mate voor de series (hoewel er ook heel wat series beschikbaar)
  Prijs: vanaf 7,49 € / maand
  Meer info: www.disneyplus.com/nl-be
 • Streamz
  Als er één streamingdienst is van België die je moet hebben? Dan is het Streamz wel! Alle populaire & sucesvolle films & series zijn als eerste te zien op Streamz. Streamz is ook van Belgische oorsprong maar je kunt er ook zeer populaire internationale series bekijken van onder andere HBO.
  Meer info: www.streamz.be
 • Amazon Prime
  Amazon Prime is dé streamingdienst van de e-Commerce gigant Amazon.com van Jef Bezos. Amazon is in verschillende online takken aanwezig zoals Amazon Music / Amazon Prime (streamingdienst).
 • Apple Tv
 • YouTube premium

Films en series streamen? Dit heb je nodig!

Voordelen van streamingdiensten

Nadelen van streamingdiensten

Digitale TV opzeggen?