TechAdvies

Welke Macbook kopen?

De Apple MacBook is een populaire laptop voor zowel studenten, creatievelingen en in het bedrijfsleven. Maar ook voor privé gebruik kiezen meer en meer mensen voor de kwaliteit van een MacBook! En dat is zeker niet verrassend. Apple zorgt met hun MacBooks voor een zeer degelijk product die ook kwaliteit uitstraalt. Maar welke MacBook moet je kopen? We helpen je graag op weg…

Ontdek de MacBook die bij jou past >

Verschillende soorten Apple MacBooks

Er zijn momenteel verschillende MacBooks verkrijgbaar. Enkele met de oudere Intel chip en de nieuwe met Apple’s eigen M1 chip.

  • MacBook Air met Intel chip
  • MacBook Air met M1 chip
  • Macbook Pro met Intel chip
  • Macbook Pro met M1 chip

We raden je niet meer aan om een MacBook te kiezen met een Intel chip. De nieuwste MacBooks worden gemaakt met de M1 chip en zorgen voor betere prestaties (zowel op vlak van batterijduur als op vlak van prestaties).

Waarom kiezen voor een MacBook?

De laptops van Apple behoren niet tot de goedkoopste laptops maar je bent zeker van veel kwaliteit. De MacBooks hebben het eigen besturingssysteem van Apple (macOS).

Dit afgesloten ecosysteem, ontwikkeld door Apple zelf, zorgt ervoor dat de hardware perfect is afgesteld op de software. Wat de prestaties/batterijduur alleen maar ten goede komt. De macOS is eveneens veilig ecosysteem waar de kans op malware zeer klein maakt.

Naast de goede prestaties ziet de MacBook er gewoon ook goed uit. Het straalt vertrouwen en kwaliteit uit! Wat ervoor zorgt dat jij als gebruiker ook kwalitatiever zal gezien worden. Ideaal in een business context!

Beste MacBook voor studenten / school

Bij studenten is de MacBook een populaire laptop. Zeker voor studenten in grafische richtingen. De gemiddelde student (die geen grafische opleiding volgt) zal voldoende hebben met de MacBook Air (met M1 chip). De lange batterijduur is handig om te blijven presteren tijdens de schooluren (en ver daarbuiten).

Studenten in een grafische opleiding (videobewerking/fotobewerking) hebben wat meer power nodig. Zij kiezen beter voor een MacBook Pro 13 of 16 inch. Kan je nog een externe monitor aansluiten, dan is een MacBook Pro 13 inch een aanrader. De compacte versie is daarmee ook heel handig om mee te nemen tijdens het pendelen.

Moet je voornamelijk grafisch bewerken op je MacBook, dan is een MacBook Pro 16 inch een must have!

Conclusie: welke Macbook kopen…

Ben je op zoek naar een nieuwe MacBook? Kies dan een MacBook afhankelijk van jouw noden!

Macbook Pro 16 inch is aangeraden voor grafische vormgevers & developers.

MacBook Air is perfect voor de gemiddelde gebruiker.