TechAdvies

Welke laptop voor studenten? De beste geselecteerd!

Als student een eerste laptop kiezen is niet evident. Het aanbod is groot, het budget is vaak beperkt. Maar welke laptop is nu ideaal voor studenten? Hier kunnen we niet zomaar op antwoorden. Afhankelijk van wie je bent een welke studie je volgt of gaat volgen, is een andere laptop misschien beter geschikt. Ontdek hieronder de beste laptop voor studenten.

Ontdek de beste studenten laptops >

Beste laptop voor studenten

Het grootste deel van de studenten zal met een van volgende laptops zijn volledige schoolcarrière

Onze aanrader:
MacBook Air (M1)

De Apple MacBook Air met M1 chip heeft alles wat een student nodig heeft. Lange batterij duur, goede prestaties, meer dan dertig scherm en een niet al te groot prijskaartje. MacOS (het besturingssysteem van Apple) is stabiel en de meeste programma’s zijn beschikbaar voor Mac. Deze combinaties maken van de MacBook Air onze aanrader voor studenten!

Ontdek de MacBook Air >

Welke laptop voor studenten fotografie / videobewerking?

De studenten die een richting volgen rond fotografie of videobewerking hebben een laptop nodig die krachtiger is dan de gemiddelde student. Het bewerken van hoge resolutie foto’s en video’s vraagt immers meer rekenkracht van een laptop. Die studenten kiezen daarom beter voor een van volgende laptops

Macbook Pro 16 (M1 chip)

Onze aanrader voor een studenten laptop fotografie, videobewerking, .. is de nieuwste MacBook Pro 16 met de nieuwste Apple M chip. De combinatie van een lange batterijduur, een perfect scherm en zeer krachtige machine maakt deze laptop onze aanrader voor deze studenten.

Beste Windows laptop voor studenten

Op zoek naar een Windows laptop voor je opleiding/studie? Naast de MacBook Air (M1 chip) zijn er ook andere opties. .

Samsung Galaxy Book2 Pro 360

De Samsung Galaxy Book2 Pro 360 is ook een ideale metgezel om je volledige opleiding te vergezellen. Deze Samsung laptop met touch screen heeft alles wat je als student nodig hebt:

  • Lange batterij duur
  • Touch screen
  • Krachtige laptop (maar niet voor videobewerking)

Chromebook voor studenten?

Chromebooks zijn ook populairder dan ooit. Ze worden voornamelijk ingezet in de lagere school. Door de lagere kostprijs en relatieve sterke specificaties de ideale laptop voor de lagere school en voor kinderen.

Chromebooks zijn minder of niet interessant voor studenten aan hoge scholen of universiteiten.

Veelgestelde vragen over laptops voor studenten

Een nieuwe laptop zoeken voor je studie is niet altijd even gemakkelijk. Je wilt namelijk wel investeren (weliswaar met een beperkt budget) in een laptop die het liefst van allemaal je hele opleiding meegaat.

Laptop voor studie? Waar op letten?

Er zijn enkele factoren die belangrijk zijn bij de aankoop van een laptop. Hoelang de batterij meegaat, de opslagcapaciteit, de specificaties en de schermgrootte zijn van belang. Alsook dat de laptop zeker de volledige opleiding meegaat

Wat is de beste studenten laptop?

Als we een allround studenten laptop moeten aanbevelen, dan is het de MacBook air (met M1 chip).

Laptop met Studentenkorting

Als student moet je gelukkig niet de volle prijs betalen bij de aankoop van een nieuwe laptop voor je studies. Bij veel merken of winkels (ook online) kan je genieten van een mooie Studentenkorting op onder andere laptops. Ook op MacBooks krijg je Studentenkorting.