TechAdvies

Welke gaming laptop kopen?

Gaming laptops zijn er in alle vormen en groottes en beschikbaar in elk budget. Op zoek naar de beste gaming laptop van dit moment? Of zoek je een model die prijs/kwaliteit goed zit? We helpen je graag Welke gaming laptop je moet nu kopen? Ontdek hieronder enkele aanraders.

Welke gaming laptop past bij jou?

Laptops waren enkele jaren geleden niet geschikt voor de echte gamers. Maar daar is recentelijk verandering in gekomen. Verschillende merken bieden nu ook goede gaming laptops aan die de moeite waard zijn.

Wat is een goede gaming laptop?

Een gaming laptop kan verschillende vormen aannemen. Het is natuurlijk afhankelijk van de games die je wil gaan spelen. Eenvoudige / lichte games zoals Minecraft en The Sims of eerder wat zwaardere games (die meer rekenkracht van je laptop vraagt) of actiegames (die een hoge verversingssnelheid nodig hebben)?

Future proof gaming laptops

Games worden steeds beter en realistischer. Daar tegenover staat dat ze ook meer en meer van je laptop vragen. Wil je een gaming laptop die future proof is? Kies dan één met minimaal volgende specificaties:

  • Videokaart RTX 2080 of RTX 3080
  • Verversingssnelheid hoger dan 120 Hz

Gaming laptop van MSI, Asus, Lenovo?

Heel wat laptop merken hebben vaak ook een eigen reeks van gaming laptops. Zeker bij de grotere merken zoals MSI, Asus, Lenovo, … kan je een degelijke gaming laptop vinden.

15 of 17 inch gaming laptop?

Wil je gaan gamen op je laptop zonder extra beeldscherm? Kies je dan beter voor een 15 of 17 inch laptop? Een laptop is ideaal om overal mee naartoe te nemen. Daarom is een 15 inch laptop beter geschikt als draagbare spelcomputer.

Moet je je laptop regelmatig meenemen naar school, in je rugzak, …? Kies dan voor een 15 inch laptop.

Gaat je laptop meestal op dezelfde plaats blijven staan? En moet je hem niet meesleuren? Dan is een 17 inch gaming laptop zeker ook een goed alternatief.

Razer gaming laptop

Eén van de beste gaming laptops vind je bij Razer. Ze bieden verschillende type gaming laptop aan die future proof zijn:

Razer Blade 15

  • 15 inch
  • i9 processor
  • Nvidia Geforce RTX
  • 4K beeldscherm

De Razer Blade 15 heeft alles wat een gaming laptop moet hebben!

Ook interessant