TechAdvies

Verschil tussen MacBook pro en MacBook Air?

De laptops van Apple zijn meer dan ooit populair. De MacBook air (M1) draagt nu zelfs de titel van best verkochte laptop. Apple blijft echter verder investeren en nieuwe versies / updates uitbrengen voor hun MacBooks. Maar wat is nu het verschil tussen een MacBook air en pro? Is de meerprijs de moeite waard of niet meer?

Macbook Air vs MacBook pro (in het kort)

Macbook air: voor de meer dan gemiddelde gebruiker/student maar ook voor in het bedrjfsleven.

macbook pro: voor de veeleisende gebruiker voor fotografie, videobewerking, we developer en gamers

MacBook voor studenten

Ben je als student opzoek naar een degelijke laptop voor je volledige studie? Kies dan voor een Apple MacBook. Een duurdere investering die op lange termijn voordeliger zal uitdraaien.

De gemiddelde student heeft met een MacBook Air (M1 of M2) meer dan genoeg rekenkracht. Het niet te overtreffen beeldscherm, de lange batterijduur, stabiel systeem zijn allemaal extra punten voor de MacBook air.

Studenten die wat meer willen of nodig hebben (voor hun opleiding of om bvb te gamen) zijn beter af met een MacBook pro.

is de MacBook Pro zijn prijs waard?

De MacBook Pro heeft een steviger prijskaartje dan de MacBook air. Is het zijn prijs ook waard? De mogelijkheden die de MacBook pro heeft, verantwoordt zeker de gevraagde prijs.

Maar zeker niet elke gebruiker heeft nood aan de specificaties die de MacBook pro aanbiedt. Enkel power users voor videobewerking, fotobewerking, programmeurs, … gaan nut hebben van de specificaties van de MacBook Pro.

Macbook air M1 of M2?

Apple lanceerde in 2022 de nieuwste MacBook air met M2 chip.