TechAdvies

tv als computerscherm

Je kunt je tv gebruiken als computerscherm door de computer op de tv aan te sluiten met behulp van een HDMI-kabel. Als je laptop of desktop geen HDMI-poort heeft, kun je ook een adapter gebruiken om verbinding te maken via VGA- of DVI-kabels.

Zodra de computer is aangesloten op de tv, moet je het beeldscherm instellen om het uit te breiden naar de tv. Dit doe je door naar ‘Display Settings’ (Beeldscherminstellingen) te gaan en vervolgens de optie ‘Extend Desktop’ (Bureaublad uitbreiden) te selecteren. Hierdoor wordt het bureaublad van de computer verdeeld over zowel het computerscherm als de tv.

Het kan zijn dat je nog wat aanpassingen moet doen in resolutie-instellingen om ervoor te zorgen dat het beeld goed past op het scherm van de tv. Zorg er ook voor dat het geluid wordt afgespeeld via het juiste apparaat, anders hoor je mogelijk geen geluid uit de speakers van de tv.

Houd er rekening mee dat sommige oudere tv’s niet geschikt zijn als computerscherm vanwege hun lagere resoluties en andere technische beperkingen. Maar in principe zou elke moderne televisie moeten werken als extern scherm voor jouw computer.