TechAdvies

Mobiel internet (4g) op je laptop

Een laptop is enorm draagbaar en biedt je heel wat mogelijkheden om op bijna elke plaats te gaan werken. Meestal heb je 1 belangrijke vereiste: goed werkend internet. Er zijn niet veel laptops die de mogelijkheid hebben om een simkaart te gebruiken (om direct mobiel internet te hebben). Gelukkig zijn er wel genoeg andere mogelijkheden om mobiel internet (4g) op je laptop of MacBook te krijgen.

Hotspot op smartphone4G USB dongleMifi router(Publieke) gratis Wifi
Voordelen:
– Geen extra aankoop nodig
– Altijd bij de hand
– Je kan met meerdere tegelijk verbinden op 1 hotspot
Voordelen
– Compact
– Eenvoudig in gebruik
Voordelen
– Met meerdere mensen tegelijk
– Vaak draadloos zodat.je het overal kunt gebruiken
Voordelen
– Vaak gratis
– Geen extra aankope’
Nadelen
– Je mobiel internet abonnement moet voldoende data bevatten
– Batterij van je smartphone gaat sneller leeg
Nadelen
– Enkel voor 1 laptop
– Apart mobiele data abonnement nodig

Ontdek de 4G USB dongles >
Nadelen
– Duurdere aankoop
– Apart mobiel data abonnement nodig

Ontdek de beste Mifi routers >
Nadelen
– Niet altijd veilig (gebruik daarvoor een VPN)
– Niet altijd even stabiel netwerk

Onze voorkeur

Smartphone hotspot wanneer je het maar sporadisch nodig hebt. Of een mifi router wanneer je het regelmatig nodig hebt en met meerdere tegelijk wilt surfen.

Wat is mobiel internet op je laptop

in de meeste gevallen maakt je laptop verbinding met een beschikbare wifi verbinding bvb thuis of op je werk. Maar als je vaak onderweg bent, dan heb je geen wifi constante wifi verbinding beschikbaar. Deze moet je dan zelf voorzien via een mobiel netwerk.

Er zijn verschillende manieren om een mobiele internet verbinding te krijgen voor je laptop. Hieronder geven we je alle mogelijkheden.

Hotspot van je smartphone

Één van de meest gebruikte manieren is een hotspot op je smartphone. Via deze optie zorgt je smartphone voor mobiel internet voor je laptop.

Je durft via je gsm abonnement. zeker handig als je genoeg mobiele data hebt op je gsm abonnement. Een nadeel is wel dat je batterij van je smartphone sneller leeg loopt.

Gebruik een 4G dongle

Een 4G dongle is een kleine USB stick waarin je ook een simkaart kunt steken. Die 4G dongle maakt dan net zoals je smartphone connectie met de beschikbare antennes in de buurt

Het grote voordeel van deze dongle is de compactheid van deze USB stick. Maar ook de vrijheid om zelf een

Zo’n 4G dongle heeft ook enkele nadelen: zo kan je het mobiel internet slechts op 1 toestel gebruiken (en ben je een USB poort kwijt)

onze voorkeur gaat uit naar een Mifi router

Mifi router (jouw beste optie)

Een Mifi router is een mobiele wifi router. In dit apparaatje kan je een simkaartje plaatsen (waarmee je laptop eenvoudig kan verbinden) en van 4g internet kan voorzien. Deze Mifi routers beschikken ook over een ingebouwde batterij waardoor je vanop elke plek kan verbinden en surfen.

Ontdek de best mifi routers

Het grote voordelen van Mifi routers zijn:

  • Je kan met meerdere toestellen (smartphone, tablet, laptop,…) op hetzelfde moment verbonden zijn.
  • Dankzij de ingebouwde batterij kan je op elke plaats internet hebben
  • Omdat het gebruik maakt van een simkaartje kan je (afhankelijk van het land waarin je zit) kiezen voor de goedkoopste of beste provider.
  • Je verbindt je laptop draadloos met een Mifi router waardoor je geen poorten van je laptop verliest.

Publiek wifi netwerk (gebruik een VPN)

Op heel wat plaatsen zoals luchthavens, cafe’s, hotels zijn er gratis en vrije wifi netwerken. Heel handig om even online te gaan, maar ryoch niet zonder risico.

Laptop met simkaart

Een laatste optie voor diegenen die een hele dag door op zonder wifi zitten: een laptop met plaats voor een simkaart. Het overgrote deel van de laptops hebben geen slot om een simkaart te plaatsen. Er zijn echter wel een aantal laptops waarin wel een simkaart kan geplaatst worden voor mobiel internet.