TechAdvies

Vlogcamera voor kind

Vloggen is populairder dan ook. Via kanalen zoals Youtube, Tiktok, Instagram, … kunnen kinderen hun creativiteit ten volle benutten in de vorm van video’s of vlogs. Maar wat is nu een goede vlogcamera voor een kind? En wat is vloggen? We leggen het je graag uit.

De beste vlogcamera’s voor kinderen

Bij de aankoop van een (vlog)camera voor een kind, zijn er enkele zaken waar je best wat aandacht aan besteed. Kinderen zijn soms onhandig en de kans is groot dat het toestel zal kennismaken met de grond (lees: ze zullen de camera laten vallen). Een camera die tegen een stootje kan, is zeker een must.

Eenvoudig in gebruik. Hoewel kinderen heel snel weg zijn met technische gadgets mag het ook niet te moeilijk zijn om te gebruiken. Zeker niet voor de iets jongere beginnende vloggers. Hoe moeilijker het toestel of hoe meer knopjes, hoe langer de leercurve en hoe groter de kans dat ze zullen afhaken.

Onze voorkeur aan vlogcamera’s voor kinderen

VTech Kidizoom HD Action Camera

VTech is richt zich met hun producten speciaal op kinderen. Wil je een allround camera voor kinderen die tegen een stootje kan? Kies dan voor de VTech Kidizoom HD Action Camera.

Een kleine camera, eenvoudig in gebruik en tal van mogelijkheden (onderwater foto’s / filmpjes, slowmotion, …

TIP: Koop een extra geheugenkaartje (Micro SD kaartje bij) want het intern geheugen is beperkt.

VTech Kidizoom Vlogger Cam

Een populaire vlogcamera voor kinderen is de VTech Kidizoom Vlogger cam. Met deze camera maak je de coolste foto’s maar vooral filmpjes. Dankzij het aanwezige armbandje voorkom je dat de camera op de grond valt. Het statief zorgt er dan weer voor dat je kinderen zich kunnen uitleven zonder de camera vast te houden.

  • 5 Megapixel camera
  • 20 geanimeerde achtergronden
  • Inclusief statief
  • Resolutie 720p

Ideaal voor de eerste stappen binnen het vloggen maar de beeldkwaliteit is ietswat teleurstellend. Zeker voldoende voor jonge kinderen. Wil je een goede beeldkwaliteit? Dan kies je beter een andere vlogcamera.

Camera’s om te vloggen alternatief

Ben je veeleisend en wil je goeie beeldkwaliteit inclusief deftig geluid? Dan moet je een hoger budget beschikbaar hebben. Mogelijke opties zijn hier: