TechAdvies

Wat zijn de beste draadloze oortjes?

Je kan ze niet meer uit het straatbeeld halen. Draadloze oortjes zijn populairder dan ooit. Logisch ook. Meer en meer merken hebben draadloze oortjes in hun assortiment. Maar wat zijn nu de beste draadloze oortjes?

Beste draadloze oortjes van dit moment >

Beste draadloze oortjes van dit moment

Onze favoriet: Apple Airpods Pro

Als je ons vraagt wat de beste draadloze oortjes zijn? Dan zeggen we zonder twijfelen de Apple Airpods Pro. Apple bracht deze draadloze oortjes uit in het najaar van 2019. Ondertussen zijn er heel wat nieuwe oortjes gelanceerd door verschillende merken, maar de Apple Airpods Pro blijven tot op heden dé beste draadloze oortjes op de markt.

Ontdek de Apple Airpods Pro >

Waar moet je op letten bij draadloze oortjes?

Draadloze oortjes worden voor verschillende doeleinden gebruikt. De ene gebruikt om te gaan sporten, de andere om muziek/podcasts te beluisteren. Zakelijke gebruikers vinden de draadloze oortjes dan weer onmisbaar voor de vele videogesprekken. Kortom, veel mogelijkheden bij de draadloze oortjes.

Draagcomfort

Één van de belangrijkste factoren van draadloze oortjes is het draagcomfort. Je plaatst de oordoppen in of tegen je oren voor een langere tijd.

Als je pijnlijke oren krijgt, dan zijn de oortjes niet geschikt voor jouw oren

Batterijduur

De naam zegt het al zelf. Draadloze oortjes hebben geen bedrading om de oortjes van stroom te voorzien. Er zit een interne batterij in die maar enkele uren meegaat alvorens je weer moet opladen. Er kan een groot verschil zitten tussen de verschillende oortjes. De ene gaan slechts 2 uur mee, terwijl de andere een volledige (werk)dag uithouden.

Een ander aspect is de oplaadbare case. De draadloze oortjes worden geleverd in een case om ze enerzijds te beschermen en anderzijds dient het ook als powerbank om je oortjes op te laden.

Let erop welke batterijduur gecommuniceerd wordt. Vaak wordt de combinatie oortjes + case vermeldt. Controleer zeker de gebruiksduur van opgeladen oortjes.

Waterdichtheid

Waarvoor ga je de oortjes gebruiken?

Zoals gezegd kan je de draadloze oortjes op verschillende manieren gebruiken. Enkele van de vele opties zijn: om gefocust te werken, voor online video meetings, om te gaan sporten, om je even af te zonderen van de buitenwereld tijdens het pendelen, …