TechAdvies

Scannen met je telefoon

Heb je geen scanner bij de hand, maar wil je toch een scan nemen van een document? Het is tegenwoordig mogelijk om een heldere scan te nemen met je smartphone. Hoe je dit doet en met welke apps lees je in dit artikel ‘Scannen met.je telefoon’!

Moet je scannen? Gebruik je telefoon

Met je smartphone bij de hand, heb je altijd de mogelijkheid om documenten te gaan scannen. En het gaat eenvoudiger dan je denkt.

Eigenlijk hoef je niet meer te investeren in een aparte / fysieke scanner. Met volgende apps scan jij in enkele seconden een of meerdere documenten. Geef ze een naam en deel ze direct via email, Whatsapp of een ander platform.

Office Lens

Microsoft heeft met de Office Lens app een zeer eenvoudige app beschikbaar gesteld waarmee jij een scan / foto maakt van één of meerdere pagina’s of documenten.

Na het scannen kan je de scan aanpassen, bijsnijden … Eenmaal de scan goed is, kan je kiezen in welk formaat het moet opgeslagen worden waaronder de belangrijkste PDF en afbeelding.

Het voordeel van Office Lens is dat het je documenten herkent en bijna automatisch het juiste formaat of uitsnede kiest. Hierdoor is het niet meer nodig om achteraf bij te snijden.

Google Drive

Google Drive heeft sinds kort ook de mogelijkheid om documenten te scannen.

  1. Open Google Drive op je telefoon.
  2. Klik op het plus tekentje en kies voor ‘scannen’.
  3. Neem een foto van je document
  4. Daarna gaat Google Drive je foto analyseren en het document eruit halen

Ontdek Google Drive

Welke documenten scannen met je smartphone

  • Documenten (offertes / bankafschriften/ contracten /…)
  • Visitekaartjes
  • Facturen (voor garantie)

Leestip: Welke telefoon past bij mij?