TechAdvies

Hoe Netflix delen met anderen?

Het is heel gebruikelijk om je Netflix account te delen met andere mensen. Op deze manier wordt je Netflix account een stuk goedkoper (per persoon). Maar hoe moet je nu je Netflix account delen en mag het wel? We zochten het voor je uit.

Hoe Netflix delen?

Om je Netflix account met anderen moet je je gebruikersnaam en wachtwoord delen. Het is niet mogelijk om per gebruiker aparte inloggevens aan te maken.

Tip: wil je je Netflix account delen, maak dan per ‘gebruiker’ een apart profiel aan.

Ontdek de verschillende Netflix abonnementen >

Verschillende Netflix profielen

Als je je Netflix account met anderen gaat delen dan is het aan te raden om verschillende profielen (per gebruiker) in te stellen. Via zo’n profiel worden de voorkeuren bijgehouden, persoonlijke serie/film suggesties gedaan, “kijk verder” functionaliteit.

Hierdoor kan je met meerdere naar dezelfde serie kijken, zonder te zien waar de andere gebruiker al zit. Wat voor verwarring zou kunnen zorgen.

Is netflix account delen illegaal?

Volgens de gebruikersvoorwaarden is het toegestaan om je Netflix account te delen met je huisgenoten (op hetzelfde adres). Het delen van je Netflix account met anderen (vrienden of familieleden waarmee je niet samenwoont) is dus tegen de regels in.

Netflix deed initieel nog niet veel tegen het veelvuldig delen van een account. Hier is recentelijk verandering in gekomen. Hoe Netflix dit zal aanpakken is nog niet duidelijk.