TechAdvies

Welke micro SD kaartje voor mijn GoPro? De juiste geheugenkaart kopen

Heb je een GoPro gekocht? Dan heb je natuurlijk ook micro SD kaartjes kopen om je video’s op te slaan. Maar welke geheugenkaartje heeft je GoPro nodig? Niet elk micro SD kaartje is geschikt voor de actie camera’s van GoPro. Daarom hebben we de beste SD kaartjes voor je uitgezocht en hieronder vermeld. Zo weet je direct welk geheugenkaartje jij moet kopen.

Welk geheugenkaartje past bij jouw GoPro?

Er zijn heel wat verschillende geheugenkaartjes beschikbaar. Maar welk SD kaartje heb je nodig voor je GoPro. Hieronder hebben we voor elke GoPro versie de geschikte / aan te raden geheugenkaartjes opgelijst.

  • GoPro 9
  • GoPro 8
  • GoPro 7
  • GoPro 6

Het belang van je SD kaartje

het juiste micro SD kaartje gebruiken is zeer belangrijk om je GoPro goed te kunnen gebruiken. Voornamelijk de schrijfsnelheid van het kaartje is belangrijk

De video’s gemaakt met je GoPro nemen moeten weggeschreven worden op je kaartje. Dit kunnen grote hoeveelheid data zijn. Zeker als je filmt op full HD of zelfs op 4K.

1 linuut video neemt al snel 500mb data in. Dus je hebt een SD kaartje nodig die zo’n grote hoeveelheid data kan verwerken (lees wegschrijven op het kaartje).

Ook de grootte van het kaartje is een cruciaal element. Je wilt namelijk niet elke 5 minuten van kaartje moeten veranderen.

daarom raden we je aan om een micro SD kaartje te gebruiken van minstens 64gb.

Meer tips over de GoPro geheugenkaartjes

kies liever meerdere SD kaartjes van 64 gb dan 1 van 256gb.

backup je SD kaartjes van zodra je kan. Je weet nooit wat er kan verkeerd lopen.

Koop degelijke SD kaartjes van bvb SanDisk. Ze kosten iets meer maar gaan ook langer mee.